søndag 8. juli 2012

Morgenstemning...

For oss som er så heldige å ha små barn er det å være oppe kl 5.30 ganske så dagligdags, og noen ganger litt slitsomt. Trøtt og lengtende etter senga; da handler det om å gjøre det beste ut av tiden! :-)

Faktisk har jeg lært meg at dette kan være den aller fineste tiden på døgnet å betrakte hagen, forutsatt at det er innenfor de riktige 6 månedene av året.
Solen er på vei til å stå opp, noe som gir et helt spesielt lys..
Det er stille fra passerende biler og sjelden folk å se, jeg kan lytte og høre fugler, se morgenduggen på blader og nesten kjenne det morgenkalde gresset under beina.
En sjelden gang har jeg vært så heldig og se et rådyr, en hare, pinnsvin eller ekorn. Men, som oftest er det skjære, kråke, trost, stær og de andre morgenfriske fuglene.
De kan utvise en spennende adferd, og det er utrolig artig å iaktta dem mens de tror seg usett!

Tidlig på morgenen får man også roen til å nyte de flotte blomstene plantene man allerede har, samtidig som man kan reflektere over nye idèer til samplantinger, erstatninger og nyerverv.
Det er utrolig hva litt ro og stillhet kan gjøre med ens egen kreativitet.
Det som i går, med dagliglivets støy, virket uinteressant - kan ved nærmere øyesyn være både vakkert og spennende!
Jeg har flere skogskjegg plassert ved gangstier, og synes det er en majestetisk plante. Særlig på tidligmorgenen der den glitrer med dugg i skjegget - og strekker seg mot en ny dag.

Hagens egne fugler, 12 Dverg Kochin, har enda ikke startet dagen på denne tiden av døgnet - men det er artig å stikke hodet innom med en brødskalk og høre om de snart er med de også. :-)

Til sist kan jeg ikke undervurdere lyden av kaffetrakteren, duften av nytrekt kaffe, kanskje et par rundstykker på varme i ovnen, litt plommesyltetøy fra i fjor - og ja dette skal bli en fantastisk dag selv om klokka knapt er 6!

Anbefaler alle hageglade ihvertfall èn tidlig morgen for å nyte egen hage sammen med soloppgangen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar