tirsdag 10. juli 2012

Regn i juli.

Regnvær når man egentlig har lyst til å nyte sol og ferie kan være ganske frustrerende.. Spesielt om man setter seg innendørs, kikker på gråværet og tenker på sydentur.

Vi som er hageglade må vel lære oss å innse verdien av de regntunge dagene også. For hva ville vel grønnsakshagen, bedene og plenen vært uten nedbør? Det ideelle er selvfølgelig nedbør på natta, og sol på dagen - men det er vanskelig å få i pose og sekk!

Jeg er glad i å dyrke gulrøtter, løk og poteter. De årene det har vært litt ekstra nedbør har gulrøttene blitt lange og fine! Røttene vil strekke seg nedover mot jorden og vannet - istedet for oppover om jorden blir for tørr.
Vanning kan man selvfølgelig gjøre selv også, men det er utrolig store mengder som skal til før jorden er gjennomvåt! Prøv bare selv, og kjenn litt nedi jorden etterpå. Mye av vannet legger seg bare på overflaten og kommer ikke langt nok ned til at planten får full nytte.
Et godt tips er å ha på kugjødselkompost eller annen fullgjødsel i grønnsakshagen, og deretter la naturen dynke det godt med regnvann. Garantert saftige, søte og store gulrøtter!
Når innhøstingen kommer er regndagene glemt og man nyter kun de gode, sunne og friske grønnsakene man egenhendig har produsert! :-)

Så min oppfordring er å iføre seg støvler, finne frem gjødsel og glede seg over den nedbøren som kommer - ihvertfall så lenge det er flest soldager i sum!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar